Polieren is een zeer intensief werkje. Als je poliert ga je eigenlijk een heel dun laagje van je lak (vernis) wegnemen. Een normale gezonde lak is tussen de 160-180µm dik, waarvan de helft blanke laklaag (vernis) is. Het is in deze blanke laklaag dat je een lakcorrectie zal kunnen uitvoeren door kleine deeltjes weg te nemen. Als je poliert ga je ongeveer tussen 2-10µm daarvan wegnemen, wat voldoende zal zijn om 80% van de lakdefecten te kunnen verwijderen. Waskrassen zullen normaal gezien voor 90% moeten verwijderd zijn.

Andere krassen zijn vaak moeilijker te verwijderen. Dit valt te verklaren door te kijken hoe een kras is opgebouwd. Een kras is als het ware een ‘V’ in de laklaag, die stap per stap afgebroken wordt tot we terug een vlak oppervlak hebben.

Sommige krassen zitten echter zodanig diep in de laklaag dat ze niet volledig kunnen verwijderd worden, vaak kunnen deze krassen echter wel een heel stuk minder aanwezig zijn.

We beginnen met een grove korrel/pad combinatie en enkele stappen later eindigen we uiteindelijk met een zeer fijne korrel/pad-combinatie om zo een hoogglans te bereiken.