Een zeemvel heeft net zoals de spons een te ruw oppervlak. Het heeft ook geen buffer en het minste vuil dat op de wagen ligt tijdens het drogen zal schade veroorzaken omdat het over het oppervlak wordt gesleept. Ook zal het zeemvel vele malen dienen uitgewrongen te worden wat veel tijdverlies betekent. De wagen is ook nooit helemaal mooi droog, er blijven steeds strepen of waterdruppels achter.

Voor het drogen gaat u best met een wafeldoek of microvezeldoek te werk. De verschillen tussen deze types zijn minimaal en de keuze is dus vooral persoonlijke voorkeur. Eerst en vooral is een wafeldoek heel zacht, door zijn dikte heeft het een dempend effect zodat eventueel vuil of stof in de doek wordt opgenomen en niet in het lakoppervlak wordt geduwd en gesleept. Daarenboven vereenvoudigt het de droogtaak aanzienlijk. U hoeft de doek niet uit te wringen want hij kan enorm veel water opnemen en ophouden. Meer dan voldoende om de hele wagen in 1 keer af te werken.

Een microvezeldoek heeft een dikkere vezel, heel wat dikke vezels die zorgen voor een zacht oppervlak en zo veel water kunnen absorberen.