Interieur reiniging

De 6 stappen voor het bekomen van een perfect gereinigd interieur

 

Stap 1 : Stofzuigen interieur en kofferruimte

Het starten van een interieur reiniging begint met het volledig leeg maken van de binnenkant van de wagen zoals de kofferbak + reservewiel, matten, deurvakjes, asbakken en andere opbergruimten.
Elk hoekje en kantje wordt daarna grondig gestofzuigd.

Stap 2 : Dieptereiniging interieur

Wanneer een interieur sterke vervuiling vertoont zoals bv. kringen, vetvlekken, olievlekken en dergelijke heeft het interieur een grondige beurt nodig, iets wat wij een dieptereiniging noemen. Bij autopoetscenter kan u terecht voor een dieptereiniging van stoffen zetels, dakbekleding, vloerbekleding en tapijten.

Stoel voor de dieptereiniging ( Klik op de afbeelding voor een vergrote versie )Stoel na een dieptereiniging ( klik op de afbeelding voor een vegrote versie )

Stoel voor een dieptereiniging ( Klik op de afbeelding voor een vergrote versie )Stoel na een dieptereiniging ( Klik op de afbeelding voor een vergrote versie )

Deze hardnekkige vervuiling kunnen wij verwijderen door middel van een speciale stoom-extractie machine. Het voordeel van deze machine is dat niet alleen de vervuiling wordt aangepakt maar ook alle bacteriën gedood zullen worden. Bij een lederen interieur wordt het leder gereinigd met een ph neutrale leder reiniger en daarna wordt het leder opnieuw gevoed. Met deze behandeling proberen wij u stoffen of lederen bekleding er weer als nieuw te laten uitzien.

Dieptereiniging met de stoom - extractie machine ( Klik op de afbeelding voor een vergrote versie )Deels gereinigde lederen stoel ( Klik op de afbeelding voor een vergrote versie )

Interieur voor een dieptereiniging ( Klik op de afbeelding voor een vergrote versie )Interieur na een dieptereiniging ( Klik op de afbeelding voor een vergrote versie )

Stap 3 : Bescherming van het interieur

Bescherming van de stoel nadat texguard is aangebracht

 

Nadat de dieptereiniging heeft plaats gevonden wordt de bekleding voorzien van een beschermlaag die de bekleding vocht- en vuilafstotend maakt.

Deze beschermlaag kan worden toegepast op zowel stoffen als lederen bekleding. Meer info over deze bescherming vind je in de rubriek bescherming.

 

Stap 4 : Dashboard en deurbekleding

Alle kunststofdelen zoals het dashboard, deurbekleding en opbergvakken worden grondig gereinigd. Daarna gaan we een dressing aanbrengen om alles te voeden en te beschermen tegen UV straling en uitdroging. Na het aanbrengen van deze dressing zal het interieur een langdurige matte glans en een aangename frisse geur krijgen.

Dashboard gevoed en beschermd ( Klik op de afbeelding voor een vergrote versie )

Stap 5 : De Ramen

Alle ramen worden streeploos gereinigd met een glasreiniger.

Stap 6 : Ontgeuren van het interieur en van het aircosysteem met de aircomatic 3 van wynn’s

Aircomatic 3 ( Klik op de afbeelding voor een vergrote versie )

Als allerlaatste wordt zowel het interieur als het aircosysteem ontdaan van slechte geuren.

Met de Aircomatic® III wordt een oplossing geboden voor veel voorkomende problemen van slechte geuren in de auto. Beide behandelingen hebben een langdurige werking.

Het airco systeem is een bron voor bacteriën, schimmels, pollen en andere micro-organismen. De Aircomatic® III met Airco-Clean® Ultrasonic behandeling reinigt de verdamper van de airconditioning en de luchtleidingen. Op deze manier worden negatieve aspecten zoals verkoudheden, tranende ogen, keelpijn, irriterende luchtwegen en onaangename geuren vermeden.

De Aircomatic®III met Ozon Air Purifier behandeling neutraliseert en verwijdert slechte geuren, zoals van sigarettenrook, huisdieren, voedsel, enz. uit het interieur van voertuigen. De geurbehandeling wordt in 2 fasen uitgevoerd. Eerst en vooral wordt de interieurfilter van de wagen verwijderd daarna produceert de Aircomatic® III ozon in de binnenruimte van het voertuig. Hierdoor worden slechte geuren geneutraliseerd. Nadien wordt de Air Purifier door de Aircomatic® III automatisch in het voertuig verneveld. De Air Purifier versterkt de neutralisatie van slechte geuren & neutraliseert de geproduceerde ozon. De duur van de behandeling hangt af van de ernst van het reukprobleem. Een gemiddelde behandeling duurt +- 50 minuten.