Exterieur reiniging

De 8 stappen voor het bekomen van een perfect gereinigd exterieur

 

Stap 1 : Pre-wassen

Uw voertuig wordt volledig ingeschuimd met een speciale reiniger welke het grove vuil insluit. Daarna wordt de wagen volledig afgespoten. Op deze manier wordt reeds een groot gedeelte van het vuil verwijderd om zo de kans op extra krassen tijdens het wassen te minimaliseren.

Stap 2 : Deurstijlen, velgen, banden, wielkasten

Deurstijlen : alle instaptreden en deurstijlen worden ontvet en het vuil wordt verwijderd.
Wielkasten : Alle wielkasten worden gereinigd.
Velgen en banden : Velgen en banden worden gereinigd met een borstel en met een zuurvrije velgenreiniger.

Velg voor het reinigen ( klik op de afbeelding voor een vergrote versie )Velg na het reinigen ( klik op de afbeelding voor een vergrote versie )

Stap 3 : Wassen

Uw wagen wordt grondig handmatig gewassen met een microfibre washmitt en een zachte shampoo.

Stap 4 : De klei behandeling

Zelfs na een intensieve wasbeurt blijft er contaminatie op de lak aanwezig, denk hierbij aan stof, kalk, teerspetters, hars, insectresten, boomsappen en industriële vervuiling. Deze verontreinigingen hebben een bijtende werking en hechten daardoor aan de laklaag. Een stap die vaak wegens tijdgebrek overgeslagen wordt, maar welke cruciaal is voor een perfect eindresultaat. Autopoetscenter kan, d.m.v speciale klei meerdere malen over de lak te wrijven, deze contaminatie 100% verwijderen. Na het kleien wordt uw voertuig nogmaals gewassen. De lak is nu glad, vrij van contaminatie en klaar om te polijsten.

Contaminatie afkomstig van de lak na de klei behandeling ( klik op de afbeelding voor een vergrote versie )Contaminatie afkomstig van de lak na de klei behandeling ( klik op de afbeelding voor een vergrote versie )

Stap 5 : Polijsten van de wagen

Dit is de belangrijkste stap om de laklaag weer terug op kleur en glans te brengen. Door de vele kleine krasjes in de lak wordt de glans en reflectie aanzienlijk verminderd. Het licht kaatst namelijk terug op de randen van deze krasjes met als gevolg dat de lak lichter lijkt. Deze krasjes (ook wel swirls genoemd) zijn vaak het gevolg van een verkeerde wastechniek of van nylonborstels uit de wasstraat. Doffe vlekken en verweerde lak ontstaan meestal door vogel uitwerpselen en diverse weersinvloeden. Krassen die door de vernislaag van de lak zitten zijn natuurlijk niet geschikt om te polijsten. Autopoetscenter kan d.m.v machinaal polijsten deze krasjes en vlekken in de laklaag nagenoeg wegwerken zodat die diepe glans weer terug naar boven komt.

Als je op de foto’s klikt krijg je een vergrote foto. Je ziet nu goed het verschil tussen een gepolijst oppervlak en een niet gepolijst oppervlak.

PS Mocht u een trage internet verbinding hebben kan het enkele seconden duren vooraleer de foto volledig ingelezen is.

Rechts gepolijst oppervlak - links oorspronkelijke staat ( Klik op de afbeelding voor een vergrote versie )Diepe krassen ( Klik op de afbeelding voor een vergrote versie )Krassen volledig verdwenen na een uitgebreide lakcorrectie ( Klik op de afbeelding voor een vergrote versie )

Close -up : Rechts gepolijst oppervlak - links oorspronkelijke staat ( Klik op de afbeelding voor een vergrote versie )Diepe krassen ( Klik op de afbeelding voor een vergrote versie )   Krassen volledig verdwenen na een uitgebreide lakcorrectie ( Klik op de afbeelding voor een vergrote foto )

Motorkap na een uitgebreide lakcorrectie ( Klik op de afbeelding voor een vergrote versie )   Swirls/waskrassen ( Klik op de afbeelding voor een vergrote versie )   Swirls/waskrassen volledig weg gepolijst ( Klik op de afbeelding voor een vergrote versie )

Volledig kras-en hologramvrij gepolijst ( Klik op de afbeelding voor een vergrote versie )   Klik op de afbeelding voor een vergrote versie   Klik op de afbeelding voor een vergrote versie

Stap 6 : De laklaag ontvetten en reinigen

In polijstmiddelen wordt gebruikt gemaakt van oliën. Deze zorgen ervoor dat het product te verwerken is en dat de polijstpad als het ware over de lak kan glijden. Echter na afname van het residu blijft er altijd nog een filmlaag van olië op de laklaag liggen. Op deze vette ondergrond gaat de lakpantser niet fatsoenlijk kunnen hechten.
Het is belangrijk om de lak na het polijsten te ontvetten en opnieuw te reinigen. Op deze schone ondergrond wordt de lakpantser nadien aangebracht.

Stap 7 : De lakpantser

22 PLE VX1 Signature Glasscoat ( Klik op de afbeelding voor een vergrote versie )22 PLE ( Klik op de afbeelding voor een vergrote versie )Bevroren water beading ( Klik op de afbeelding voor een vergrote versie )

Externe video van perfecte water sheeting nadat ” 22Ple VX1 Pro Signature glass coat ” werd aangebracht  http://www.youtube.com/watch?v=frCKYuZnA7s

 

De glans die we verkregen hebben bij het polijsten kan alleen behouden worden als de lak goed geconserveerd wordt. Dit gebeurd door een hoogwaardige lakpantser aan te brengen. Hierdoor is uw lak langdurig beschermd en zal vuil en andere verontreinigingen zich veel minder makkelijk aan de lak kunnen hechten.

Autopoetscenter biedt verschillende soorten lakpantsers aan elk met hun eigen beschermingsduur en eigenschap. U zult zien nadat de lakpantser is aangebracht, de wekelijkse wasbeurt veel gemakkelijker zal gaan. Meer info over de verschillende lakpantsers vind u in de rubriek bescherming.

Stap 8 : De afwerking

Om het gehele plaatje af te maken worden kunststoffen behandeld met een dressing welke de originele kleur weer terug naar boven brengt. Ook de banden worden met een dressing terug mooi zwart gemaakt. Uw ruiten worden streeploos gereinigd en eventueel chrome onderdelen worden opgepoetst. Indien gewenst kan autopoetscenter uw ruiten ook voorzien van een autoruit coating. Meer info over deze autoruit coating vindt u in de rubriek bescherming.

Kunstof onbehandeld (Klik op de afbeelding voor een vergrote versie)Kunstof behandeld (Klik op de afbeelding voor een vergrote versie)